34-годишна Наталия Гърнева от плевенското село Горни Дъбник се нуждае от средства, за да заплати две животоспасяващи операции. Животът на Наталия се преобръща буквално за дни, когато преди месец й откриват две аневризми в мозъка.

Едната аневризма е оперирана успешно, но сумата, която трябва да се внесе до 14 юли, е в размер на 28 000 лв. Предстои втора операция, за която младата майка трябва да събере още 24 000 лв. Лекарите дават големи шансове за живота на Наталия, но няма да продължат лечението й, докато не внесе непосилните за семейството й пари.

"Майка съм на четири деца. Първото ми детенце е със заболяване - с тежка степен на умствена изостаналост. Вследствие от кръвоизлива в главата получи тези усложнения. Най-малкото ми детенце е с междукамерен дефект, с порок на сърцето.

Наблюдава се на шест месеца в кардиологията. Прави често пневмонии. Месец февруари бяхме в болница с втората й пневмония и както се движех в болницата, ми стана лошо на главата - все едно някой ме натиска отзад. Изведнъж ми се получи много силно главоболие, шум в ушите. Помолих лекарите да ми измерят кръвното, повишаваше се периодично. Отидох при личния лекар и тя ми каза, че е на нервна почва. Назначи ми антидепресанти. Направление не дават, оправдават се, че няма. Лекуване за нерви, лекуване за нерви... Но накрая си направих скенер и ми казаха за аневризма. Казаха ми да се консултирам в София, на лошо място и дълбоко било", разказа жената.

Едното образувание е оперирано по спешност. Операцията е успешна, но сумата, която трябва да се внесе за нея в болницата до 14 юли, е 28 000 лв. Предстои и нова операция, за която младата майка трябва да събере още 24 000 лв.

Лекарите дават големи шансове за живота на Наталия, но не могат да продължат лечението й, докато не внесе непосилните за семейството 52 000 лв.

"Това си е разширение на кръвоносен съд и не се знае кога може да се спука. Усложненията са големи, дори води до смърт", каза още жената.

Вече има и DMS номер за събиране на средства за Наталия с изпращане на есемес NATALIA на 17 777!

Дарителска сметка:

IBAN: BG77 UNCR 7000 1522 6106 91

BIC: UNCRBGSF

Клон 552

Наталия Стефкова ГЪРНЕВА

Още новини ТУК

TrafficNews.bg