По-малко от месец след изборите , „Войните на светлината“  от „Величие“ очевидно са се предали на Тъмната страна на силата. „Последният джедай“ Ивелин Михайлов , който сложи в джоба си Ицо Стоте манекенки, със своите 365 жени, тръби наляво и надясно, че е предаден от човека, когото той и последователите му вкараха в парламента  - /под/полковника Никола Марков. Както и от още няколко депутати, озовали са в Народното събрание пренебрегвайки Ефекта на Дънинг – Крюгер.

Неразбориите и договорките около съставянето на правителство останаха на заден план на фона Войната на Титаните от "Величие". След като от няколко дни идеологът на партията Ивелин Михайлов обяснява с недомлъвки, че е предаден, днес изригна и заяви, че е заплашван от лидера на парламентарната група на "Величие" Николай Марков .

"Николай Марков нямаше пари за едно кафе, а сега предлага да ми реши проблеми за милиони. Това заяви идеологът на "Величие"  по време на живо излъчване в YouTube, посветено на проблемите между него и партийния лидер Николай Марков и заплахите към него. По-рано Михайлов обяви, че срещу него е имало заплахи да бъде унищожен, ако партията не бъде прехвърлена изцяло на Марков. И че разполага със записи, които обаче така и не бяха пуснати по време на едночасовото излъчване.

 Михайлов заяви, че е получавал заплахи за убийство от Марков и има записи на разговор, в който се казва, че "Величие" ще подкрепи правителство.

"Николай Марков ми каза, че ще ме смаже и унищожи, ако не му прехвърля собствеността на партията "Величие". Имам запис при мен на самия разговор с Марков, в който той казва, че ще подкрепи програмно правителство", заяви Михайлов.

Малко след разкритията на Михайлов се появиха и постове във фейсбук на Марков.

"Високите дървета ги брулят силни ветрове!", гласи един от тях, а малко по-късно се появи и друг: "В дни на изпитания умните мълчат, глупавите говорят!".

В същия дух бе поста и на друг депутат от групата – бившият наемен войник Дарин Георгиев.

Най-доброто, което можем да направим, е да си държим устата затворена и очите си отворени. Защото истината в крайна сметка ще излезе наяве. Защото истината е като лъв. Не е нужно да го защитавате, но щом го пуснете да се освободи, той ще се защити сам. Истината винаги излиза наяве!, написа той във фейсбук страницата си.

Но хората подкрепили партията – пирамида – секта  /неясно защо/ , очакват по-конкретни отговори от иносказателните обяснения на новоизлюпените депутати.

Единственото силно тревожно е да не се окажете " Белите вълци" пребоядисани от тези чиито схеми щяхте да осветлявате!!

И да станете главни действащи лица в римската пиеса "Разделяй и владей"!

Въпрос на време е клеймото да ви споходи ПРЕДАТЕЛИ ОТЦЕПНИЦИ разбиващи "Величие"!

Тъжно е че Марков става друг в Парламента!

А Виктория Василева си е един истински опитен Троянски кон, внедрен според мен.

Чакам да видя КОЛКО ЖАЛКИ МОЖЕ ДА СТАНЕТЕ софиянци плюс теб пловдивчанина?

И къде ви е "бомбата", която щяхте да вадите докато влезете в Парламента?

Къде ви е "Мъжката дума"?, пише Валентина Стойкова, която очевидно е сред привържениците на „Величие“.

Защо и вие ни подведохте и ни накарахте да повярваме, че може да има промяна в България ? Защо г-н Марков постъпва по този начин ? Много е грозно , подло и само се замислете за хилядите разочаровани хора! Аз съм един от тези хора и няма как да скрия разочарованието си повярвах във вас , но явно напразно!, пише друг член на партията.

Народният трибун с потника Киро Брейка също се разграничи от бившите си другарчета, които безкритично хвалеше във видеата си.

„За съжаление отново сме излъгани... И аз както и много други повярвахме на Николай Марков, а той още първата седмица ,,свали гащите" Срам ме е и мен, че подведох себе си и други хора да гласуваме за него... Ивелин Михайлов за сега държи фронта, но няма големи шансове за него...

Аз лично приключвам с политически обсъждания в моя профил... Ще използвам времето и постовете си за нещо по-градивно и смислено от политиката...

Моля да ме извинят всички, които съм подвел, пише Брейка. Той разпространи и запис към платените му абонати в Patreon (глобалната платформа, в която създатели на онлайн съдържание могат да получават възнаграждение от свои фенове). В платформата за платени абонати Patreon Брейка разпространи запис, направен от Михайлов. Николай Марков е записан да казва в разговор с Михайлов: "Карбовски ни се изхрачи в лицето при толкова пари, които взе. Сега Брейка е на път да го направи".

Другият инфлуенсър Станислав Цанов , заявява че за разлика от Ивелин Михайлов,  "аз не гледам на хората като на ходещи пачки, които карам да теглят кредити, за да налеят в моя бизнес проект".

Взаимните  обвинения  на хората от партията повтарят всички публични данни от журналистическите разследвания за произхода и финансите на "Историческия парк".

Очаква се от гротеската, наречена парламентарна група, да се отцепят минум петима депутати.

Според OffNews това са Николай Марков, зам.-председателите на парламентарната група Дарин Георгиев и Георги Куков, музикантът Етиен Леви и някогашната дясна ръка на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов - Виктория Василева. 

Утре, в 18 часа Ивелин Михайлов свиква среща в Разград, в хотел "Централ". Какви ще са поредните "величествени" разкрития предстои да разберем.  В същото време Николай Марков заяви, че спира със срещите, организирани от Ивелин Михайлов. Той казва, че "ПП "Величие" е само и единствено господин Ивелин Михайлов и неговата псевдо икономическа групировка от сламени и зависими хора".

Разговори на Ивелин Михайлов с "полковник" Николай Марков и други депутати

Ивелин Михайлов направи и над 1 час видеообръщение, от което по дати също разказа за негови разговори с "полковника" Николай Марков и депутата Виктория Василева.

На 15 юни

"Беше ми казано, че има предложение, в което ние можем да поемем някакво министерство, да покажем какво можем да работим. казахме си например жп транспорта, защото за него говорихме, че имаме идеи какво да направим и какво да се случи, ако подкрепим някакво правителство, същевременно така да се оправят другите проблеми, които имаме. В България работи една практика, когато човек иска да работи и да прави бизнес, на него му се създават проблеми, а после идва друг човек, който да му ги решава", каза Михайлов.

Самият Михайлов отхвърлил тази възможност с мотив, че на хората е обещано друго.

"Затова реших да направим един молебен, в който всички хора да дадем обет пред Бог - не пред мен, а пред Бог, да изпълним обещанията за хората", обясни той.

На 19 юни

Михайлов е бил в Доспат. Докато били в Доспат, Марков поискал от Михайлов да се чуе с депутатката Виктория Василева. И Марков, и Василева настоявали групата им в НС да подкрепи Рая Назарян от ГЕРБ-СДС за председател на парламента, защото така се полага, понеже били най-голямата партия, а и "им обещали добри неща, за да подобрят нещо". За Михайлов Михайлов едно такова правителство на ГЕРБ и ДПС би включило България във войната в Украйна.

На 21 юни

Михайлов видял, че хората му подкрепили Анна Александрова от ГЕРБ. Тогава той звъннал на Виктория Василева, за да пита защо, а тя му отговорила, че това е политическо решение.

Ивелин Михайлов от "Величие": Заплашиха ме, че ще бъда унищоженЗаплахите са дошли след разговор с ръководството на група

Киро Брейка: Николай Марков ще накисне Ивелин Михайлов за пари и ще унищожи "Величие" ВИДЕОПо негови думи полковникът си приписвал заслуги за всичко

Николай Марков: „Величие" е само и единствено Ивелин Михайлов, спирам със срещитеПредседателят на партията заяви, че целите на тази организация не са партийни, нито идеални