21-годишната Петя, която миналата седмица бе тежко ранено при катастрофа на пътя Пловдив - Свиленград и която се нуждаеше спешно от кръв, почина. Това се е случило рано тази сутрин, стана ясно от съобщение на болницата в Хасково. Именно там лекарите се бореха за живота на раненото тежко момиче.

Припомняме, при тежката катастрофа, която стана до местността "Ходжова чешма" край Хасково, загина една жена, а 21-годишната Петя от димитровградското село Горски извор, която бе зад волана на единия лек автомобил, и 20-годишната й спътничка Анелия бяха тежко ранени и транспортирани в областната болница в Хасково.

Петя беше с фрактури на шиен прешлен, ляво бедро, таз и с кръвоизлив в мозъка, имаше опасност за живота й. За 21-годишната жена имаше нужда от кръв. Близките й призоваха в социалните мрежи хората да помогнат и ние също се присъединихме към техния призив.

За съжаление, независимо от усилията на лекарите и на отзовалите се с даряване на кръв хора от цялата страна Петя си отиде. Да се молим за другото момиче - 20-годишната Анелия, която също е тежко ранена, но състоянието вече се подобрява.