Вървях по "Графа", обърнах се да направя забележка на един мъж, който ругаеше жена си. Исках да му направя забележка, че не бива така, не и по улиците, и…

Поредната жертва на "перките" по столичната улица – 72-годишната Невяна Малчева е със счупена китка на дясна ръка, а и с пробит крак.

"И като шурна една кръв, болката беше невъобразима, скочиха хора, дадоха ми стол да седна, дойде и линейка. Спряха кръвта от крака ми, превързаха ме, но ръката ме болеше страшно много. Отече за минутки, буквално", изплака пред TrafficNews болката си някогашната шефка на кабинета на културния министър Стефан Данаилов.

Веднага била отведена в "Пирогов", където лекарите установили счупвания на дясната китка, на четири места. След дни отново ще трябва да отиде до болницата, за да проверят лекарите дали счупванията й зарастват правилно.

"Възможна е операция, аз съм дейна жена, макар и на 72. Как ще остана без дясната си ръка, как?", питаше тя през сълзи.

А само след два дни тя ще празнува имения си ден, на Цветница, нали е Невяна.

"Не ми е до празници, искам си ръката, за да мога да работя, да мога да пиша. Имах дълго време за размисли и реших, че ще се обърна към адвокати да ги съдя. Това повече не може да продължава по този начин. Докога хора ще се пребиват по "Графа", това е безобразие. Пак ли чакаме премиера да ги махне, нали уж общината щеше да отстрани тези ограничители. Всичко ли опира до Бойко Борисов? Това не е нормално, не е!", настоя тя пред TrafficNews.

Припомняме ви, че в средата на март столичната кметица Йорданка Фандъкова обяви, че маха "перките на акули" от "Графа". Решението й беше огласено след като няколко души пострадаха заради предпазните заграждения пред трамвайните линии.

Месеци наред от Общината се оправдаваха, че ограничителите са поставени по изискване на Пътна полиция. От там обаче отговаряха, че са посъветвали общинарите да разделят двата вида движение – пешеходното от трамвайното, но не са били уточнили как точно да стане това.

В крайна сметка едно е ясно – бетонните ръбести ограничители ще бъдат заменени с чугунени боларди - колчета под формата на конуси. Кога? Чакаме!

От TrafficNews се надяваме да не ставаме повече свидетели на кървави сцени по "Графа", нали г-да общинари?