Поредното видео с нагъл шофьор стана хит в социалната мрежа. Кадрите бяха качени от потърпевшия, който се разминал на косъм от боя.

От видеото се вижда, че шофьор, влязъл в насрещното на еднопосочна улица, отказва да отстъпи. Същото прави и шофьорът, който заснел видеото. Ядосан от това, нарушителят се приближава към колата, отваря вратата и започва да държи сметка:

„Само да ти кажа, че имаш точно два метра назад. Само да ти кажа, приятелю, че като не познаваш хората, не се заяждай. Разбра ли ме?“.

На въпрос на другия шофьор: Не смятате ли, че е редно да се спазват правилата?, той отговаря: Аз смятам много неща, и спазвам правилата и ако искаш мога да ти покажа и кой съм, и как ги спазвам правилата. Но не си ти този, който ще ми каже за двата метра, че трябва да се върна обратно, ясно ли ти е?

Ето какво точно е написал потърпевшият:

„Край! Предавам се!

Предавам се да се боря за един по-добър свят, в който законите и правилата се спазват. Свят, в който не се чувстваш безнаказан, всесилен, над всичко и всички. Заради това, което ще видите в клипчето и това, което стана неотдавна на околовръстното в София, просто не виждам смисъл. Това са и причините досега да не съм си позволявал да подам официален сигнал към КАТ по някое от десетките нарушения, които имам записани на видео. Докато системата не се погрижи за хората и не гарантира тяхната безопасност, като от друга страна гарантира бърза и лесна наказуемост на нарушителите, няма и да има много хора, които да си слагат главата в торбата и да отидат да свидетелстват очи в очи с типажи, като героя от този клип. Аз лично не виждам смисъл заради високия риск от саморазправа. Такива хора просто нямат задръжки.

Все пак се радвам, че човекът прояви самообладание и не се стигна да Околовръстното 2. Радвам се, че все пак имаше доблестта да признае грешката си и да се извини.

От разговора останах с впечатление, че заема някакъв пост подобен на полицай. Може би това го е спряло да не свърши по-лошо цялата ситуация.

Във всеки случай аз съм дотук. Ще продължавам да заснемам материали и да се опитвам да ги разпространявам, така че да се дава гласност на простотията по улиците, но вече и през ум няма да ми мине да се опитвам да си налагам жалката справедливост. Защото дали може да се спечели нещо от такава ситуация, е доста спорно. Докато това, което мога да загубя от една лоша развръзка е доста повече. Просто няма смисъл…“.

Още новини ТУК

TNS.bg