Бойко Роджър Гренцке е благоевградчанин, изоставен от родното си семейство, но осиновен от американци. Той обаче така и не стигнал до Америка. Получава новата си фамилия, но бива изоставен на Летище София от своите осиновители, малко преди самолетът да излети. Оттогава Бойко по документи има американски родители, които никога повече не видял, разказва Нова ТВ.

До 1994 г. Бойко е от онези момчета, които растат в суровите условия на Дома за изоставени деца в село Петрово. Един ден обаче, вече 6-годишен, той е извикан от директорката на дома. В големия салон, тържествено в редичка, се подреждат 10 от момчетата, защото от Америка е пристигнало семейство. За да си осинови дете... Харесват Бойко. Така от Бойко Каменов Петров, момчето става Бойко Роджър Гренцке и хоризонтите пред него се променят. От дома в Петрово, където всеки ден го дебнат опасности и несигурно бъдеще, той трябва да замине с новите си родители към САЩ, където го чакат образование, дом, уют и сигурност. 

И когато документално всичко е уредено, семейство Гренцке взимат Бойко със себе си, за да заминат за Америка. Но на летището се случва необясним и до днес обрат. Детето започва да плаче, а притеснени Роджър и Дебора, го оставят на преводачката с думите, че ще се върнат да го вземат. Качват се на самолета сами и никой никога повече не ги вижда. 

Изоставен за втори път в крехкия си живот, Бойко изживява докрай трудния път до пълнолетието из домовете за деца. След 18-годишна възраст започва да се занимава с кучета, защото съдбата на бездомните животни му напомня на неговата - ту някой ги осиновява, ту след това ги изоставят. Бойко сам успява да изгради приют, който развива изцяло чрез дарения. В момента в него живеят 50 улични кучета. Помощ Бойко получава само от няколко момчета, които познава от Дома. Като ги вика да работят при него срещу минимално заплащане, се опитва да ги социализира. Тежките ежедневни грижи за кучетата Гренцке от няколко години полага с тежка болест в гърба си, която го обездвижва. 

Голямата мечта на младия мъж е да покаже на американските му родители с какво се занимава в България. За да ги накара да се почувстват горди от техния син.