Има една модерна поговорка, която гласи, че преди брак влюбените много приличат на хора, които бързат да не изпуснат самолет. Качат ли се на борда обаче, се превръщат в обикновени пасажери - просто седят в креслата си.

Бракът между политиците от правителството, които кръжаха със самолет в сряда, е потвърждение, че браковете по сметка крият сериозни рискове.

Те са свързани най-вече с рутината, на която се обречени семейните двойки, тройки или четворки, които са се събрали в несвещен съюз, от страх да не изпуснат самолета към управлението на държавата.

Засега полетът им е доста турболентен и на моменти четиримата пасажери трябва здраво да стягат коланите, особено когато прелитат ниско през силни течения и въздушни потоци, които могат да ги отвеят. "Южният поток" не е южен, а леден и сериозно разклати самолета на предишните пасажери в бизнескласата на Орешарски, които беше издухан заедно с КТБ.

Пасажерите на новия самолет обаче сякаш забравиха тази тема и се правят, че нищо не се е случило, докато старата бизнескласа все още е непокътната от прелитането над тази тема и преместването й от левия към десния... колесник. Вместо това се теглят нови заеми, които трябва да продължат полета в същата посока. Интересно е поведението и на пасажерите от задните редове.

При всяко по-силно разклащане пасажерът Сидеров, купил си билет за властта в последния момент, крещи срещу стюардесите и, буйствайки, иска промяна на курса към Крим. Пътникът Местан настоява за междинно кацане в Турция, но пилотската кабина е еднакво далеч и за двамата.

На борда има и няколко странни пасажери. Въпреки че наричат себе си "демократичен център", те са далеч от крилата - седят при опашката, точно до тоалетните, и често бъркат количката за безплатна храна и напитки с политиката. Потайна група, която изхвърли през борда, точно над Брюксел пасажерът, който им купи билетите с чужда кредитна карта с вече блокирана сметка.

Така вече 100 дни този самолет кръжи над България. През илюминаторите се вижда София, жълтите павета, Съдебната палата, Банкя, Бояна. Спускат се парашутисти, но за самите пасажери парашути няма и никой не знае за колко време ще стигне горивото.

Така че, както се казва, препоръчваме да не разкопчавате предпазния си колан през време на цялото пътуване. И не ползвайте електронни устройства на борда. Особено такива, които записват...

TrafficNews.bg