Макар изборите за кмет и общински съветници да са чак след 6 месеца, всички градски управленци вече са глухи и слепи за всичко друго. Днешната сесия на местния парламент даде и началото на голямото надлъгване, което ще залее пловдивчани в следващата половин година.  Дюдюкане, взаимни нападки за некомпетентност и далавери, както и говорене от името на пловдивчани бе присъщо  и за управляващи, и за опозиция днес.

Развръзката на днешното заседание бе оставена за края, а предложението, което разбуни духовете бе за намаляването на налозите на пловдивчани.  То бе внесено от хората на Славчо Атанасов, които няколко седмици геройски събираха подписи по Главната улица.

„Хората изнемогват, млади семейства не могат да си позволят да си плащат таксите в детските градини”, заяви Илко Илиев от НФСБ. Говоренето в този тон продължи и от останалите опозиционери.

А в защита на града и неговото развитие се хвърлиха всички старейшини от ГЕРБ. Дори кметът Иван Тотев не остана безразличен към взаимното безсмислено говорене.

„Искате да изземете функциите на Общинския съвет, който ще бъде избран след 6 месеца. Дори сега да намалим данъците, те ще влязат в сила едва през 2016 година, когато ще има нов състав на общинския съвет. На всички е ясно, че Вие правите тези предложения  заради идващите избори”, отвърна кметът.

Само час по-рано пък градоначалникът  стори друго, което със сигурност може да се сложи в същата графа за идващите избори.  Той излезе на микрофона и започна еднолично да коригира общинския бюджет.  600 хиляди лева бяха хвърлени към трите района – „Източен”, „Северен” и „Южен”, с които ще се оправят улички и тротоари. Тотев обеща, че на другата сесия ще бъдат прехвърлени още толкова средства към въпросните райони.

Като абсолютен нонсенс може да се определи искането на Патриотите да свалят данъците в разгара да данъчната кампания. Логично и предложението не бе прието, въпреки че събра цели 19 гласа „За”.  Единственото, което обаче голяма част от пловдивчани биха могли да се съгласят с тях е, че икономическото развитие на града не може да се крепи на високи данъци и заеми.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg