Колички пълни с тоалетна хартия, варива, олио и още каквото се сетиш. Десетки хора, които се блъскат между щандовете. Повечето от тях без маски. Пазаруване все едно, че предстои обсада на града. Това е картина от Метро - Пловдив. Ситуацията в другите хипермаркети не е много по-различна.  Само преди броени часове парламентът обяви извънредно положение, като изрично подчерта, че то е за да се осигури карантина на повече хора и до минимум да се ограничат контактите. 

Съдейки от безумието, което се вихри в супермаркетите, можем да предположим , че хората се страхуват повече от това да не умрат от глад, отколкото да не се заразят с коронавирус. Никой не спазва дистанция, на входовете няма температурни датчици, загрижени за собственото си оцеляване и вкопчени с чувал с тоалетна хартия, те се борят със зъби и нокти за шишенце дезинфектант. 

Това, което се случва е против всички съвети на лекари, вирусолози и други здрави експерти. Против здравия разум. Да не говорим, че ако погълнете изкупените количества храна вероятността да се разболеете от по-страшни болести от коронавирус, е много голяма. 

Хора, спрете се! Наистина!