Дядото на седемгодишния Самуеле напразно чака за обед внука си и родителите му – Роберто (44) и Ерсилия (41). След това мислеха да пътуват за Сардиния. И те, като всяко друго семейство от Генуа, бяха минавали стотици пъти по виадукта. На 14 август обаче познатото от всички като задружно и сплотено семейство не можа да пресече моста, за да отиде до близкото Волтри, където е дядото, пише 24 часа

Приятел на семейството успя да стигне до развалините от моста и разпозна колата на семейството. И най-вече – шарената топка на Самуеле – като на Спайдърмен. Колата на семейството не беше смачкана като другите, затова и роднините им таяха надежда до последно. След като отидоха в болницата”Сан Мартино” обаче, снимките на тримата бяха окачени отпред, а вътре ги чакаха психолозите.

35-годишният Бруно Казагранде и 31-годишният Мирко Вичини, и двамата от Генуа, тъкмо бяха свършили работната си смяна. Идвамата бяха наети отскоро за три месеца като сезонни работници в службите по почистване – заместваха колегите си, отишли в отпуск. Те трябваше да паркират колите си в края на смяната.

Сред хората, които имаха фаталния „късмет” да минат точно през онези 8-9 секунди през моста, беше и семейство от Пинероло – 49-годишния Андреа Витоне, жена му Клаудия на 48 г., и нейните две деца Мануеле и Камила, на 16 и 12 г.

Четири момчета от Торе дел Греко чакаха дълго този ден, за да заминат за мечтаната си ваканция. 20- годишните Матео, Джовани, Джерардо и Антонио не можаха да пресекат виадукта, за да стигнат до Ница, а оттам и до Барселона.

48-годишният Андреа Черули, носач на близкото пристанище, и известен със страстта си по местния клуб „Дженоа”, също не можа да пресече моста. Той беше останал в града, докато жена му и синът му бяха във ваканция на море.

57-годишният Джорджо Донаджо, роден в Савона, но жител на Андора, имаше малка корабостроителница на ривиерата в Лигурия. На младини той е бил шампион по мотоциклетизъм.

Трима френски младежи на 21, 22 и 23 г. искаха да отидат в Сардиния. Аксел, Натан и Мелиса бяха тръгнали от Монпелие и искаха да минат през фаталния мост, за да стигнат до пристанището, където да хванат ферибот. Тримата бяха идентифицирани благодарение на пиърсинга им.

28-годишният албанец Мариус Джери работеше като чистач и трябваше да отиде в Рапало. Той тъкмо беше свършил смяната си и заедно с колегата си Еди Бокрина бяха в колата на Мариус. Роднините на Мариус го търсиха дълго под развалините на моста, но напразно.

28-годишната Марта Данизи от Сицилия беше започнала отскоро работа в Алесандрия. Тя живееше на семейни начала в Пиза с приятеля си Алберто Фанфани, 32-годишен лекар анестезиолог в Тоскана. И двамата бяха в колата в момента на рухването на виадукта.

34-годишната Елиза Боцо, от Бузала, провинция Генуа, също се оказа на моста. Малко преди това в профила си във Фейсбук беше написла „Как мога да не ти се радвам, живот!!!”

64-годишният Хуан Карло Пастенес, роден в Чили, работеше като шеф готвач и живееше в Генуа от над 30 г. Ресторантът „Латерна” беше като негов втори дом.