"Вече всички сме политици, а политиците казват едно, правят друго. За проекта на Има такъв народ за Избирателен кодекс ГЕРБ гласува с тях, дали това значи коалиция? Трябва да се научим да говорим по-внимателно." Така депутатът от "Изправи се! Мутри вън!" коментира в сутрешния блок на Нова телевизия противоречивите сигнали, изпращани от колегите му от "Има такъв народ". Припомняме, че вчера председателят на парламентарната група Тошко Йорданов намекна от трибуната на Народното събрание, че правителство може и да не бъде съставено в този мандат. 

Хаджигенов призна, че се водят неформални разговори, както с ИТН, така и с останалите партии. Резултат обаче засега няма.

"Не ни дават сигнали. Сигналите бяха вчера от трибуната. Това което знаете вие, го знаем и ние. Трябва да се положат максимални усилия да се състави правителство, дори и да оцелее до края на годината", заяви юристът. Той допълни, че избирателите найвероятно ще бъдат разочаровани, ако правителство не се състави. И се позова на проучване, според което 65% от хората искат то да бъде съставено именно от трите нови партии. 

"Не виждам какъв е проблемът - ако има избори, ще се явим на избори. Но трябва да има правителство, защото трябва някой да управлява реално. В това Народно събрание има мнозинство, макар и по определени теми и политики", обоснова се той. 

Хаджигенов коментира и предложението на Корнелия Нинова за налагане на мораториум върху дейността на настоящия Министерски съвет.

"Предложението на БСП бе направено от трибуната. Не се прави така - после отиваш в КС и то пада. Мораториумът днес е първа точка в дневния ред", обясни той.