Владимир Ампов-Графа зарадва феновете си с нов албум по-рано този месец. Той носи името "Страничен наблюдател" и съдържа 13 песни. Сред тях има и няколко изненадващи музикални колаборации като парчето "Ca$h" с рапъра NDOE, "Квартални джентълмени" с македонската звезда Slatkaristika, "Да" с Белослава, "Приятели завинаги" с Любо Киров и Орлин Павлов и други.

Освен албум певецът се готви и за турне в страната, което стартира през октомври и ще мине през Кюстендил, Гоце Делчев, Смолян, Кърджали, Шумен и Казанлък. 

"Ще представим част от песните от новия албум, както и любимите хитове на феновете. Паралелно с това се готвим и за концерта на стадион "Българска армия" на 10 юли 2020 г.", обясни Графа пред TrafficNews.

Това е първи голям концерт на открита сцена за певеца, който сподели, че много се вълнува за събитието. 

Обсъждаме музикалните и визуалните решения. Нямам търпение да мине годината, за да дойде 10 юни. Билетите са в продажба и феновете вече купуват, за да са сигурни, че ще имат най-добрите места, добави Ампов.

Певецът е работил близо половин година по новия албум. Цялата музикална продукция отне много време и усилия, обясни музикантът. 

"Не харесвам идеята за това животът да минава покрай теб и да не си участник него, а да седиш отстрани и просто да наблюдаваш", каза Графа във връзка с идеята за името "Страничен наблюдател".

Премиерата на албума беше нестандартна - тайно слушане, на което бяха поканени само близки приятели и музиканти на Ампов. По думите на певеца новите парчета са се приели много позитивно и веднага са се откроили фаворити. 

"На събитието разказах и по малко за всяка една от песните – за вдъхновението, работния процес. Представих и хората, които работиха с мен по реализацията на албума", сподели музикантът.

Годината донесе много поводи за гордост на Графа. Той извоюва първата си победа като треньор в "Гласът на България". Според него Атанас Кателиев заслужено е спечелил формата. 

"Пожелавам много успех на Атанас оттук нататък, нека издава музика и да използва свежия момент след победата", каза Ампов.

В момента тече и работния процес по видеото към песента "Да", в която певецът си партнира с Белослава. Кадрите към клипа ще бъдат от родното Черноморие.

Снимки: Нели Куртева, Красена Ангелова