"Вотът на недоверие няма да е успешен. Левицата не е в кондицията да има претенции да управлява. Оставката на правителството не стои на дневен ред". Това каза министър Владислав Горанов по време на посещението си в Пловдив. Повод за това бе изграждането на нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс към УМБАЛ "Св. Георги". За целта държавата ще увеличи капитала на търговското дружество със 17 милиона.

Министърът подчерта, че политическите искания трябва да бъдат "облечени в реална алтернатива" и да се отчете прогресът на правителството. Той допълни, че не преминаването през политически катаклизми в момент, в който държавата ни трябва да се справи с последствията от пандемията, няма да доведат до просперитет.

"Точно в момента, в който получихме 100-процентова легитимация за финансовата политика на държавата, не намирам за легитимни исканията на оставка", каза министърът. 

"Смятаме да продължаваме да изпълняваме програмата си и да вършим работа. Легитимни протести, като този на Христо Иванов, намериха отговор - хората получиха достъп до публична държавна собственост, след което двете страни се прегърнаха и пяха патриотични песни", коментира Горанов, визирайки казуса с плажа "Росенец". 

Протестиращите пеят химна на плажа на Росенец, симпатизанти на ДПС целуват знаметоКметът на Бургас даде гаранции, че до плажа ще бъде осигурен път и достъп