Субсидиите за партиите възникват през 2001 - 2002 година - по времето на правителството на Сакскобургготски. Има вариант да престанем с популисткия дебат за субсидиите, обществото също е разделено по тази тема.

Според него някои партии се опитват да извлекат политически дивиденти от темата за субсидиите. Всеки път, когато внесем закона за бюджета, колегите от левицата искат да обсъдим и субсидиите, коментира Горанов.

"Ако колегите от БСП смятат, че 1 лев е малко, да кажат колко им трябват. Аналогията за 1 лев е свързана с отговорите, които получихме от въпросния референдум. Какво лошо има, ако хората смятат така, правителството да се съобрази с него. Няма нищо лошо да се доверим и на Слави, референдумът, макар и иницииран от него - в него Слави има само един глас", категоричен е финансовият министър.

Предложили сме да се възстановяват суми до 20 май 2016 година, по банков път ще се връщат сумите. Разговорът за оставката ми беше между мен и премиера, преценихме, че не се налага да подавам оставка. Колегите от БСП са чели закона по същия начин. Няма как един финансов министър да понесе цялата отговорност за нещо, което е от 2001 - 2002 година, да не говорим, че въпросът е по-скоро технически, отколкото политически, добави Владислав Горанов.

Снимка: БГНЕС