Една от пловдивските живи забележителности – коминочистачът Христос има нов помощник, видя репортер на TNS.bg.

„Това е Доналд Тръмп”, представи го бай Христос. Доналд е декоративен петел и вече е дебютирал на морския бряг миналото лято, като допълнителна атракция към визията на коминочистача.  

Тегелът по Главната тази сутрин е първи за сезона в Пловдив на Доналд. Христо го представя на стари познати и малки любопитковци.

Докато децата надничат в кошницата, Доналд кротува, а коминочистачът пита дали обичат животните и ги учи, че те са добри същества.  

В „бъдещите творчески планове” на Христос влиза заминаване за Черно море след 24 май, дотогава ще може да го виждате по Главната с Доналд.

„То най ми се иска да отида в чужбина, ама е много трудно заминаването”, признава възрастният човек и допълва, че сега има проблеми с очите. На това се дължи и новата му визия с брада, трудно вижда, за да се обръсне.

Христос е на ясно, че Доналд се бори с Хилари за президентското място на далечна Америка. Категоричен е че ще спечели. „Ако ли не, го сменям с Христос! Имам още един такъв декоративен петел и той е кръстен на мен”.