Народът направи своя избор на 4 април. В 24 области ГЕРБ е първа политическа сила. Това каза пред БНТ шефът на депутатите от ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. “Забелязахте ли, че тези, които са били натоварени досега с отговорността на държавата говорят с грижа. Опорна точка е “Трябва да изчегъртаме ГЕРБ”. А след това какво ще стане?”, каза още тя

“Бойко Борисов е в отпуск. През последните 10 години, когато има нужда, е навсякъде. Направете справка колко пъти са заданени адекватни въпроси към министър-председателя през последната година колегите, които са били в 44-ото Народно събрание. Ако някой се интересуваше от плана за възстановяване, имаше кой да говори по този въпрос - Томислав Дончев беше в парламента с часове и чакаше удобно време да го представи”, добави Атанасова.

“Ние винаги сме доказвали, че за нас родината ни е най-важна. Подавали сме и друг път оставка. Планът е над 3000 страници, той е работен от над 240 човека. Той е качен отдавна на една специална платформа. 38 сесии на преговори има между български екипи и ЕК. Готови сме да представим плана за възстановяване в Брюксел в този вид, ако мнозинството в парламента реши”, каза още тя. “Има мнозинство, което да подкрепи промяна в избирателната система, ние не се плашим от тази промяна, явно някой друг се плаши”, каза Атанасова.

“Даниел Митов е добре познат, неговите възможности също, човек с добра биография. Включително и през последната 1 година слушахме не малко думи и заклинания, че Борисов не трябва да бъде премиер. Той освободи двете депутатски места, отказа се от имунитета си, дава път на младите”, каза Атанасова. "За България, не за ГЕРБ, е важно да има работещо правителство, да има сериозно мнозинство, което да взима решения, когато се налага", добави Атанасова.