Страхът от служебния кабинет трябва да е за бизнеса и гражданите, защото не можете да си представите до какво ще доведе той. Така отговори депутатът от ГЕРБ Манол Манев на въпрос дали се страхува от служебно правителство, назначено от президента. Тази сутрин той и народният представител на БСП Иван Иванов гостуваха в студиото на БТВ, за представят гледните си точки за протестите и внесения от БСП за България вот на недоверие. 

"Нашата цел е всички парламентарно представени сили да дадат своята оценка на правителството, както го прави българският народ", заяви Иванов в студиото на Антон Хекемян. Според него освобождаването на тримата министри Горанов, Караниколов и Маринов е опит да се потуши напрежението, но единственият изход от ситуациата остава оставката на правителството. 

"За пръв път виждам някой да се разграничава от друга партия чрез оставка", заяви той. И допълни, че президентът е "гласът на народа" и "олицетворение на неговите искания. 

"В мотивите към вота на недоверие се изтъква, че е необходимо разделение на властите. В следващия момент президентът излиза и казва, че му пречи прокуратурата. Кога започна да му пречи тя – когато двама от неговите заместници бяха с повдигнати обвинения. Защо до този момент не му пречеше прокуратурата? Това ли е разделение на властите - да се обърнеш към човек с 19 обвинения", опонира му народният представител от ГЕРБ. Той изтъкна, че Александър Паунов, чиито разговори с бизнесмена Божков бяха публикувани от Спецпрокуратурата, е напуснал коалицията на БСП, но остава народен представител. И допълни, че министър Горанов подава оставка, заради твърденията за връзките му с ДПС, които самият той определи като инсинуации. 

От своя страна Иванов заяви, че партията се разграничава от изнесените срещу него доказателства, а оставането в Народното събрание е негово право. 

Тази сутрин започна заседанието на Тристранката, на което се очаква да бъде избран един измежду пет варианта за излизане от кризата. Самият Борисов определи варианта за подаване на оставка като "рисков" и изрази опасенията си, че служебен кабинет, назначен от Радев, би прибегна към репресии спрямо досегашното управление.