Променят ли се цените на храната за вкъщи, откакто сядането в заведения е забранено? Този въпрос повдигна публикация в социалните мрежи на д-р Ангел Енчев. Той сподели възмущението си от сумата, която е трябвало да заплати за пипалце на октопод.

Навръх Никулден Енчев решил да включи в менюто си морски дарове. Дали заради факта, че е празник, или заради кризата с коронавируса, обядът му излязъл "скромните" 62 лв.

"Ден година храни!62 лв. Сметка за храна take away от ресторант Миконос-Пловдив. Две порции гаврос- 20лв. Две порции тарама-15 лв. Едно пипало от октопод 27лв.", написа Енчев. 

Публикацията му предизвика реакции в мрежата. Мнозина заявиха, че подобни цени няма дори и в Гърция.

Други пък го посъветваха да се включи към ВИП клиентите на заведението, които имат достъп до ресторанта въпреки ограниченията и ползват специални отстъпки.