Полубратът на Борис Джонсън разкритикува лечението, което премиерът на Великобритания е получил, преди да бъде хоспитализиран. Припомняме, че първоначално министър-председателят съобщи, че изпитва "леки симптоми" и се самоизолира в апартамента си на "Даунинг стрийт".

10 дни по-късно обаче властите съобщиха, че състоянието му не се подобрява. Джонсън бе откаран в болницата "Сейнт Томас" в Лондон. На следващия ден бе настанен в интензивно отделение. 

"Доколкото разбрах - не съм бил очевидец - никой не е повикал лекар, който да сложи предпазен костюм и да го прегледа, за всички тези 10 дни", възмущава се Макс Джонсън. От "Даунинг стрийт" отговориха на коментара му, изтъквайки, че би било "некоректно" да се предполага, че брат му не е бил прегледан, преди да влезе в болница. И добавиха, че здравето на премиера е "личен проблем". 

Както вече съобщихме, Борис Джонсън е прекарал три нощи в интензивното отделение, като му е бил подаван кислород. Не се е наложила апаратна вентилация. 

В изявление пред CNN Макс Джонсън заяви още, че макар да е благодарен за грижите, които брат му е получил, той не е особено доволен от събитията, довели до постъпването му в болница.

"Тестът му бе положителен, така че нямаше никакво съмнение какво се случва. Мога да определя случващото се като пълна бъркотия", каза Макс. "Какъв е смисълът да имаш бодигарди, ако не може да те види лекар?", допълни той. Макс каза още, че изпитва огромно облекчение от факта, че брат му се възстановява. 

Междувременно властите изразиха благодарност за всички лекари, които са положили грижи за премиера. Вчера говорителят му заяви, че той е в изключително добро настроение и може да става за кратки разходки. 

Борис Джонсън е на крака, започна разходкиСъстоянието на британския премиер все повече се подобрява