"Господин премиер, думата е ваша!", обърна се шефът на Националната полиция Христо Терзийски и всички тихо заслушаха Бойко Борисов.

"Този път една стара наша сладост да побързаме, да се похвалим с количеството наркотици... и това вече го преодоляха колегите. Защото 4-5 дни след като беше намерен наркотикът, тихичко изваден от камиона, да пуснат камиона да се огнетява, за да може да се види и да се затвори цялата схема", обяви Борисов, визирайки поредния напредък на вътрешното ни министерство с разобличения иранец, който пренасял 288 кг хероин през границата ни.

След това премиерът разреши на шефовете в МВР да се похвалят с останалите си успехи. Всичко това се случи на Националното съвещание на ръководството на МВР. На него вътрешното ведомство и прокуратурата представиха резултати от няколко от последните си акции.

Неудобният момент обаче настъпи, когато журналистите изслушаха разкритието от Троян, за което знаеха още вчера, след това чуха и за намерения труп в Смолян, за който се разбра преди няколко дни и накрая само шефа на СДВР Георги Хаджиев съобрази, че вече всичко е казано и няма нужда да се хвали с невероятната работа на столичната полиция със случая в "Младост".

Подобно на преподавател в училище обаче премиерът започна проверка на присъстващите в залата.

"Директорът на Смолян тук ли е?", провикна се Борисов.

Оказа се, че в помещението присъства само негов заместник, но пък за щастие се разбра, че той е проследил разследването на убийството в Смолян.

"Да ви поздравя, защото из Facebook много се говореше за това убийство и намерения заровен труп в шумата. Един прекрасен филм, който е Дяволското гърло едва ли не, че има общо и с филма. Така че добре направихте", продължи премиерът.

Проверката не спря до там: "На Ловеч директорът тук ли е?", а в залата тихо се чу: "Да!"

"Може след това, позволявам на колегите, да им разкажете за това убийство от 2016 година за изнасилена, разчленена жена. Изключително брутално", каза милостивия Борисов.

Проверен беше и шефът на столичната полиция за разкритото вчера убийство в "Младост". Стана ясно, че частта на съвещанието, която е достъпна за медиите, е към своя край и те трябва да напуснат залата.

"Да дадат 15-минутна почивка, да излязат и да дадат подробности, но особено в Троян на тея момчета ги поздравете", нареди Борисов и журналистите бързо се изнизаха от залата в очакване на тримата шефове от МВР, които всички разбраха, че трябва да бъдат записани.

Борисов: С конфискуваните имоти на ало мафията да платят на жертвите!Разбитата банда на Бобито направила двата големи удара в София миналото лято за 570 и 430 бона