Махленска свада между кандидат-зет и бивш затворник за паркомясто. Така премиерът Бойко Борисов определи снощния инцидент в Слънчев бряг, при който бе прострелян Димитър Желязков, известен като Очите.

Намирам по-късните действия на МВР като грешка, каза Борисов и уточни, че единствената грешка на МВР е, че не са арестувани тези, които са били пред болницата в Бургас, където е бил закаран Митьо Очите.

Иначе всички останали действия на полицията са били правилни, каза той. Въпреки че информацията от камерите в заведенията е унищожена, са иззети записите на камерите в съседство, каза Борисов.

Надявам се още днес да бъдат задържани всички участници в инцидента.

Разбирам желанието ви да се тиражира, че има рекет в България, но това не е факт, каза премиерът, цитиран от Дарик.

„Обещавам им, че в "Слънчев бряг" няма да влезе нито един луксозен автомобил, без да има данъчна проверка", каза Борисов. Ще се проверява произходът на средства за автомобила, на кого се води и как е купен, добави той.

„С такива усилия върнахме руските и докарахме румънските туристи и очакваме добър сезон, и сега някакви махленски биячи да си решават там въпроса с брадви", отбеляза Борисов.

Толкова полицията сме командировали в комплекса, че се надявам да го спасим от такива проблеми, каза още той преди началото на конференцията.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg