Служебно правителство ли? Абсурд! Тогава протестът ще се смени с наш протест. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на пресконференцията след Коалиционния съвет. Той изтъкна, че управляващата коалиция ще съсредоточи усилията си в преодоляването на вота на недоверие, внесен от БСП. И определи мотивите като абсурдни. 

"Най-гротескното е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие. И като им видят мотивите – те са изсмукани от пръстите – да говориш за водната криза в Перник, при положение, че направихме за месец водопроводи, язовирът се напълни, нещо, от 70 години непипано от тях, несвършена от тях работа в Перник", коментира той. По думите му, след като бъде гласуван вотът, опозицията трябва да сподели как вижда изхода от предстоящата финансова и икономическа криза. 

"Предстоят много тежки месеци. Виждате броят на починалите се вдига. България единствена отрече пандемията! Другите държави затягат режимите. Сега едни са недоволни от едно, други  -от друго, но им видях лицата на протестите. Познавам ги всички и не си представям държавата да се управлява от такива хора. Те вече са го правили.

Да не би да си премиер или министър, е някаква приятна работа? Кой от тези на площада е по-знаещ, по-можещ от нас?," кометира Борисов. 

Борисов спродели, че е имал разговор с президента Първанов по телефона.

"Вчера ми се обади - идеологически противник. Навремето, когато работихме заедно, пак не се обичахме, но той ме канеше в кабинета - сядахме, обсъждахме назначения на посланици и други, за да няма сътресения в системите. Така се прави!", заяви той и определи президентът Радев като "незрял". 

Премиерът изтъкна, че оставките на тримата министри Младенов, Горанов и Караниколов вече са депозирани, но ще бъдат обсъдени другата седмица. Според него и тримата имат много големи заслуги към държавата. 

"И всичко това се привързва към Пеевски и ДПС, разбира се с любезното съдсействие на хора от т. нар. "градска десница", които, както вчера разбрахме, се управляват през Фейсбук. Христо Иванов ми написал, че чака документите на Лукойл, но като вицепремиер, след това като министър на правосъдието, защо не отиде да ги вземеш, защо не ги поиска от колегата си?

Видя се мафията кого управлява и как иска да управлява държавата - с СМС-и", допълни Борисов. 

Коалиционният съвет реши: Правителството няма да подаде оставкаВъпросите за оставки ще бъдат разгледани, след като бъде преодолян вотът на недоверие