За съжаление години наред всички хвалехме БНБ, защото стабилността на банковата ни система беше изключително добра и не се огъваше”, това заяви пред радио „Фокус” лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Пазарджик.

„За съжаление на моето открито писмо Искров не ми отговори, така както подобава, и хвърля вината на политиците, което е абсолютно неправилно и бих казал арогантно. Законът за БНБ е направен така, че да не може политик да се меси в банковата ни система. За това в Европа се счита, че това е един от най-добрите закони за банковата ни система. Това означава, че политиците няма как да са се намесили. Тука е и вопълът на Михаил Миков, който казва да се разсекрети при президента стенограмата. Аз съм "за" с две ръце да се разсекрети, защото Миков не знам как иска да го използва за политически цели това, но там ще се чуе за реалното състояние на банковата система и президентът направи това да се разсекрети трябва да се каже, че вината за това, което вътре се е говорило от шефовете на банки, от заместниците му ще предизвика голям катаклизъм”, каза още Борисов.

Той допълни, че незабавно КТБ трябва да се отвори. „Квесторите се мотаха доста време. За трети път лъжат хората и удължават срока с два месеца. Сега създават допълнителна паника. В същото време няма абсолютно никакви действия в момента. Започвам да се съмнявам, че всичко това се прави умишлено. Това се прави от сега управляващите”, каза също Борисов. Той уточни, че това е безотговорно поведение към хората, които имат сметки в КТБ.

TrafficNews.bg