"Работим по варианти ние да произвеждаме тестовете, а не да ги поръчваме. Онзи ден започна да излиза информация, че американското разузнаване е уведомило Щатите още ноември, че нещо се случва. Само изказването, че България не е готова за криза, е вероломно нападение". Това коментира премиерът Бойко Борисов по повод изказването на президента Румен Радев, че има вероятност хората да емигрират в държави, които са по-подготвени да посрещнат кризата.

"Подобен вид изказвания, като неговите, не успокояват хората. Аз затова ли съм тук да подкрепя работниците?", отговори Борисов на твърдението, че самият той се изказва по песимистичен начин.  Вие правите малко като на пинг-понг. Казвате на единия "той каза", после отивате при другия и пак "той каза", разкритикува медиите премиерът. Според него форматът на интервюто с президента - в студио, а не лице в лице с журналистите, не е бил най-обективният.

"Ако трябва да се водим от вчера, вече трябва да си избираме един журналист сред вас, да ви събира въпросите, не да ме питате лице в лице. После ще си ги селектираме и, като си седна в кабинета, ще отговоря", заплаши премиерът. След това уточни, че ще продължи да отговаря на всякакъв вид запитвания, при това - лице в лице.

Борисов изтъкна, че тази сутрин е намерено решение за финансирането на свободните професии. От изявлението му стана ясно, че заделението 3 милиона лева ще отидат основно за артистите. 

"Адвокатите ли нямат пари? На тях ли дадем? Не, само за творческите професии", отговори той на въпрос дали всички се касае за всички свободни професии или само за определени такива.