Няма да се борим за гласовете на ДПС, защото те ще искат да са във властта. Преди седмица-две съм говорил с Мустафа Карадайъ, исках да знам какво ще правят, искат ли да участват във властта , каза Бойко Борисов пред Нова тв.

Те искат да участват във властта през парадния вход. Радев ако вземе гласовете на ДПС ще бъде като Орешарски - зависим от тях. Според Борисов след това те ще си назначат и премиер като Орешарски - зависим от тях.

Доган прави с българските политици това, което прави Меси с "Барселона" - меши ги така, че не ги оставя сами да играят, каза пред "НОВА" премиерът Бойко Борисов.

ДОСТ и ДПС не могат да играят заедно, няма нищо по-лошо от непоискано добро и подкрепата на ДОСТ беше прибързана, каза още той. Най-добре беше да има десен кандидат. Обадих се първо на Радан и Атанасов, но те уж нямаха време, а после гледах на пресконференция, че по-лоши от ГЕРБ няма.

Борисов не счита, че ще подаде оставка заради представянето на Цецка Цачева на президентския вот, защото според него тя е класи над опонентите си.

"Не считам, че ще дам оставка, защото съм убеден, че Цецка Цачева ще има много по-добър резултат от социологическите изследвания", категоричен е Борисов.

Той заяви, че ни най-малко не съжалява за думите си, че правителството ще подаде оставка, ако Цецка Цачева не е първа на първи тур.

„Това е почтена позиция - ако не си първа политическа сила, нямаш претенции да управляваш", каза той.

TrafficNews.bg