"Лъжливите сайтове с вуду магиите и измишльотините - как не ви е срам? Няма да има затваряне на държавата, напротив! Сега, като ръководител, се чувствам най-сигурен. Знам какво е първата седмица, какво е втората. Кога е най-тежко." Това заяви в свое видеообръщение премиерът Бойко Борисов. Той бе категоричен, че единствено самодисциплината, грижата за себе си и другия ни спасяват. Според премиера, държавата не трябва да се затваря, а здравите не трябва да спират да работят.

"Знам, че здравите трябва да работят, заразените - да се карантинират, болните - веднага да се лекуват. В началото затваряхме, защото не знаехме какво е. Това даде ефект. Сега знаем какво е. По 500 оздравяват. Те трябва да работят. Държавата няма да спира" каза Борисов.

Психиката на хората трябва да е стабилна. Страшно и гадно е - спор няма. Преодолимо ли е? Преодолимо е. Заедно можем. 

Имаме всичко, осигурено за следващите три месеца. Гладен няма да остане никой. Ваксините започват да излизат февруари, март, април. Не се подвеждайте по лъжците. Те това целяха - сега да няма парламент, да не могат да се взимат решения, да не могат да се финансират системите, държавата да се срути. И сега да кажат "За това е виновен Бойко. Хайде, сега ще правим президентска република!". Няма да стане, коментира още премиерът.