Натискът, който беше приложен към държавните органи, помолих ви да изчакате няколко дни. Всяко прибързано изговаряне от страна на МВР и прокуратурата, когато тече такова разследване, може да предизвика укриване на вещи, на извършител и нямаше днес какво да си говорим. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет за убийството на водещата Виктория Маринова.

"На територията на три провинции в Германия го издирваха. Обявявайки каквото и да е по разследването, щеше да го провали. Българи направиха така, че очерниха държавата си по брутален и гаден начин. Да се радват, че България е очернена", коментира Борисов.

''Както виждате и сега продължаваме, той ще бъде разпитан от германски съд. Ще предоставим цялата ДНК информация, която имаме - и неговата, и на жертвата, Бог да я прости. В рамките на 3 дни прочетох чудовищна информация за България, и нито едно вярно. Разни политици се скъсаха да изпращат мейли в Брюксел какво се случва в България. Нима това не се случва в други държави? Като разследващи журналисти, още в началото когато се знаеше, че има ДНК от извършителя, знаете как се крият извършителите. Целта на един извършител на поръчково убийство са парите - не оставя следи.

 Умишлено не разговарях с хората в Брюксел тези дни. Това, което са ни учили за разследване, за действията на полицията - да не се обвинява никой, ако няма доказателства", обясни премиерът.

„Ще имаме сериозен разговор в ЕНП като отида там, но това е политиката. Много неща бих казал още, но ще минат добрия тон. Отнасяме се с внимание към всяко разследване, към всеки сигнал. С нищо не сме заслужили като държава така да бъде охулена страната. Тук всички работиха на 100%. Казах на Маринов да не се връща от Русе, докато не се разкрие убийството. Последният ни разговор е снощи в 2 ч. през нощта. Надявам се в бъдеще да не се провокира с несъществуващи престъпления. Вие не сте четвъртата, а първата власт в момента. Моля да се държите отговорно. Такава свобода да пишете, да предавате по всяка тема, е факт, каза още Борисов.

Младен Маринов: Намерен е ДНК материал от Северин върху тялото на Виктория21-годишният мъж има криминална регистрация за кражба на метали

Цацаров: Задържаният е с обвинения за изнасилване и убийство по особено жесток начинСеверин е бил употребил значително количество алкохол в нощта на убийството

21-годишният Северин е арестуваният за убийството на Виктория Маринова СНИМКАЗадържаха още един човек за жестокото престъпление