"Симбиозата на Бойко и Слави е като дружбата от векове и за векове, като въздуха и слънцето за всяко живо същество. Това са двамата най-опасни политици-шоумени за България, защото единият вкара шоуто в политиката, а другият - политиката в шоуто и така превърнаха шоуто в политика и политиката в шоу." Това написа проф. Николай Слатински във "Фейсбук", съобщи Дневник. Целият статус гласи:

"Мой колега преди малко ми обясняваше разгорещено каква огромна опасност са мажоритарните избори. И един от аргументите му бе следният:

Това е идея на ГЕРБ, те просто пуснаха идеите за референдума в пощенската кутия на Шоуто на Слави. Симбиозата на Бойко и Слави е като дружбата от векове и за векове, като въздуха и слънцето за всяко живо същество. Това са двамата най-опасни политици-шоумени за България, защото единият вкара шоуто в политиката, а другият - политиката в шоуто и така превърнаха шоуто в политика и политиката в шоу.

Нищо чудно, че все повече избиратели се държат не като активни граждани, а като пасивни зрители на шоу - харесват и гласуват не за това, че някой може да управлява, а че може да весели, да разнообразява сивото ежедневие, да не натоварва мисленето, да не се иска особена култура да му схванеш идеите и таланта, да гъделичка егото, локализирайки го малко под пъпа и да напада и очерня всичко живо и различно от него..."

TrafficNews.bg