Разбира се, че познавам премиера! Кой не го познава? Така отговори Пламен Бобоков в ефира на БТВ на въпрос дали се познава с министър-председателя на България. Той изтъкна, че през годините той и брат му са комуникирали с всички представители на властта. Борисов е открил три техни завода, а Първанов, Сакскборготски и други бивши управници също са рязали ленти у нас и в чужбина, разказа Бобоков.

"Това е нормално - големият бизнес да се познава с властта. Инвестираме основно в чужбина, повечето ни заводи са там", коментира той.

Бобоков не отрече, че е автор на СМС-ите, които бяха публикувани от Спецпрокуратурата. Той изтъкна, че е съдействал при обиските и няма какво да крие. 

"В тях става дума за ходатайство за един изключително достоен, сериозен и отговорен човек - прокурор Николов, чрез мой близък, който е близък до един и стълбовете на властта. Очевидно неуспешен опит. Тези избори винаги са предопределени", заяви той.

Попитан за връзките си с Васил Божков, бизнесменът отговори, че го познава от 90-те години, но не може да го нарече приятел, а по-скоро добър познат. Двамата движили в еднакви среди. 

Общите им интереси към изкуството и колекцинонерството Бобоков сравни с притежание на две "Ламборгини"-та. 

"Божков кара "Роуд стар", а ние - трактор", обясни той. И поясни, че колекцията, притежавана от Божков, е силно представителна, имиджова и впечатляваща. Колекциите на Бобокови обаче били силно фокусирани в науката. Затова бил създаден и нумизматичният музей в Русе.

С Пламен Узунов пък Бобоков се запознал по служебни въпроси. Двамата станали приятели и пиели питиета през седмица - две. 

"Хубаво е човек да има интелигентна компания. Коментирали сме злободневни теми. Никога не съм искал да лобира за мен, той няма и как да го напарви", изтъкна още бизнесменът. 

Припомняме, че Пламен Бобоков бе окончателно освободен от ареста вчера. Неговият брат Атанас обаче остава зад решетките. 

"Брат ми претърпя операция и има нужда от рехабилитация. Той няма нужда от този зандан. Виждали сме всичко, но такава гадост няма. Идете да видите на какво прилича всичко това. Няма никакъв проблем да свободят брат ми, той няма да избяга. Ние сме Бобокови - никога няма да избягаме", коментира той.