Най-тежка е болката на Александра и на София, защото те трябва сами да се справят с липсата на Иван. Много хора звънят на Александра, много хора й пишат. Цяла нощ беше звънене, писане, а Алекс има нужда да се събере и да обърне внимание на детето си.  Това заяви д-р Денислава Ангелова от фондация "Дъга", която е близка със семейството.

Алекс изслушва всички. Надявам се, всички хора, които обичат Иван и нея, да я оставят да се погрижи за детето си, заяви Ангелова. София вече знае, че баща й си е отишъл, но не искам да разговарям на тази тема, допълни тя.

Нещото, което прави впечатление и с Алекс го говорихме днес, е, че в България, когато си отива актьор, артист, се изписаха безброй публикации за неговите филми и постижения, за неговите филми, а до вчера къде бяха всички тези с постиженията на Иван, пита Ангелова. 

Иван беше много директен и много истински. Много хора не разбраха, че той имаше голямо сърце, каза Десислава. 

Десислава Ангелова беше жената, която преди дни съобщи на страницата на Александра Сърчаджиева във фейсбук, че Иван Ласкин е във ВМА и помоли всички призиви за кръводаряване, медикаменти и дарения да се случат след официално поискано съдействие, пише 24 часа.