Бензиностанция в Пловдив удари цените на горивата в града, съобщи читател на TNS.bg

Оказва се, че бензиностанцията на булевард „Източен” продава масовия бензин А95 на цени от 1.93 и дизелът е 1.89 за литър, което е с около 10 стотинки по-евтино от големите вериги бензиностанции.

Наша проверка установи, че в другите фирми продават горивото съответно между 1.97-2 лева за литър бензин и за около 2.02 лева за литър дизел.

TNS.bg направи проверка и установи, че курозния случай с ниските цени не е случаен. Те се дължат на факта, че бензиностанцията е ведомствена. 

На нея могат да зареждат както камиони на големи транспортни фирми, така и други превозни средства.

"Възползваме се от по-евтиното гориво, защото няма смисъл да зареждаме от по-скъпото, качествето е еднакво", заяви пред TNS.bg шофьор на бензиностанцията. 

Първият удар по цените на бензина и дизела направи фармацевтичният бос Веселин Марешки. Той отвори бензиностанции във Варна, където горивата се търгуват с повече от 20 стотинки по-евтино от големите вериги. Това предизвика истерия у шофьорите. Километрични опашки се оформиха пред колонките и последва реакция от другите фирми. Те свалиха цените на масово зарежданото гориво и достигнаха тези на бензиностанциите на Марешки.

Бизнесменът  даде заявка да пробие на пазара и в други градове като Пловдив и София, както и в населени места, където има складови бази.

Още новини ТУК

TNS.bg