Британският премиер Борис Джонсън съобщи , че ще се обърне към армията и да помоли военните да доставят гориво до бензиностанциите, тъй като резервоарите са празни, след двата дни паническо зареждане. Близо една трета от бензиностанциите на Острова са затворени, след като британците пренебрегнаха съветите на правителството да не се поддават на паниката и резервите бяха пресушени. На работещите бензиностанции пък се извиха огромни опашки, а на повечето места бяха въведени лимити от 30 паунда. Петролните компании съобщиха, че недостигът на шофьори води до драстично забавяне на доставките от рафинериите до бензиностанциите. 

Брекзит доведе до липса на близо 100 000 шофьори на камиони във Великобритания и въпреки, че заплатите им вече надхвърлят тези на лекари и архитекти, вакантните места не могат да бъдат запълнени. От правителството вече съобщиха, че ще пуснат тримесечни визи, за да привлекат шофьори, но това едва ли ще реши проблема, защото дефицът на водачи има в цяла Европа, а едва ли ще са мнозина тези, които ще предпочетат да работят за страна извън Еврепейския съюз заради ограниченията по границите. 

Нарастващото търсене накара Асоциацията на търговците на бензин (PRA) да предупреди, че две трети от нейното членство в близо 5500 независими търговски обекта са останали без гориво в неделя, а останалите скоро ще затворят. 

Липсата на горива и водачи вече се отразява и на доставките на стоки. Зареждането на магазините не се извършва по график, а паникьосани, хората се презапасяват с продукти. Затруднени са и куриерските фирми.

"Имам дежа вю, че се повтаря ситуацията от 90-те години в България - опашки по бензиностанциите, липса на бензин, празни рафтове по магазините.  Ако преди година, че това ще се случи във Великобритания, нямаше да повярвам. Всъщност икономическите анализатори предупреждаваха какво ще се случи след Брекзит, но за съжаление съветите им не бяха взети под внимание. Не знам какво ни предстои", коментира българката Снежана Василева, която от 20 години живее на Острова.