Баба Яга се премести в парк в Пловдив. От няколко дни деца и възрастни се радват на нова и различна атракция в парк Лаута. Къщата на известната вещица се появи край една от алеите там и бързо се превърна в любимо място за игри на малчуганите.

"Бързо! Баба Яга ще ни хване, ако ни завари тук!", чува се детски глас от къщичката, препълнена с хлапета. Малките пловдивчани тичат около нея, катерят се и обсъждат ще се прибере ли вещицата или не. Според малкия Иван такава опасност няма.

"Тя си има друга къща", убедено заяви той. "Далеч, на километри. Тази тук е... зааа... почивка", споделя мнението си момчето и признава, че самият той си е починал от игрите, като поседнал за малко на пейчицата вътре в къщата.

Другите деца също се радват на къщичката, а родителите им са очаровани от новата атракция и призовават да се направят и други такива. Къщичката е направена с цел да изостри вниманието към опазване на околната среда. Точно това е най-голямото притеснение на пловдивчаните, посещаващи Лаута - че се правят нови атракции, но хората не пазят.

Вижте какво мислят малките пловдивчани и родителите им за новия дом на Баба Яга във видеото:

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg