Баба Донка не спира да плаче. Жената, доверила се на непознат мъж, му дала всичките си спестявания, които събирала в продължение на години от наеми. Мъжът, който я излъгал, се представил за приятел на сина й. Обяснил, че спечелил от тотото, но му трябват малко пари, а в момента няма възможност да ходи до банката.

Баба Донка му дала първите 5000 лева. После наглецът предложил на наивната жена да си купи апартамент, на изгодни цени - като за нея.

Жената пак не се усъмнила и дала останалите пари. И така на няколко транша възрастната жена дала общо 125 000 лв. на телефонните измамници. Сега баба Донка кърши ръце и плаче.

"Останах без стотинка! Не спирам да "превъртам" и да мисля как стана всичко", разказва възрастната жена пред Нова телевизия.

"В телефонните измамници няма зрънце човещина. Те страдат от нарцистична болест". Това заяви криминалният психолог Тодор Тодоров за "Здравей, България" след поредния случай на дръзка телефонна измама, при която възрастна жена даде 100 хиляди лева на мошеници.

"При такива хора като измамниците това си е начин на живот. Те нямат възможност да се задълбочат в изживяванията си, за да разберат какво изпитва другият", смята Тодоров.

По негово мнение, схващането на българите, че проблемите винаги трябва да се решават по втория начин, създава благоприятна почва за подобни престъпни схеми.

TrafficNews.bg