Седемгодишно момче от България, което e тежало само 3,5 кг, се развива с изумителна бързина, след като бе осиновено от грижовна американка. Детето гладувало през целия си живот, тялото му било кожа и кости, когато тя го е взела.

Въпреки усилията на служителите в сиропиталището в Бургас, момчето било на ръба на смъртта, съобщава БГНЕС.

Неговата нова майка Присила Морс от щата Тенеси видяла малкото момче на снимки, публикувани на Facebook и решила да вземе нещата в свои ръце.

„Осиновихме нашето първо дете преди четири години, аз съм осиновителката. Когато видях снимката от Райън в сиропиталището, се сетих за брат ми, който имаше подобни нужди, и за грижите, от които се нуждаеше преди смъртта си. Помолих съпруга ми да вземем детето, просто да се грижим за него", обяснява Морс пред vesti.mk.

Тя пътувала два пъти до Бургас, за да осинови малкия Райън. И миналия месец го отвела у дома си. За България американката казва, че „това е красива страна, но не разполагат с необходимите средства, за да се грижи за децата.

"Правят каквото могат. А на него му бе необходима само една тръбичка за хранене. Убиваше го гадът. Когато го видях за първи път, първото нещо, което ми мина през главата, бе, че то ще умре. Беше стряскащо, снимките не показват реалността. Беше едвам живо. Болно и гърчаво. Моят показалец беше дълъг колкото бедрената му кост“, с тези думи Присила описва състоянието на Райън, когато за първи път го е видяла.

Снимка: Илюстративна 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg