„Таксито ви очаква пред входа. Миролюба Бенатова ще ви закара на желания адрес!”. Тази изненада очаква от тази седмица софиянци и гости на града, които разчитат на жълтите коли.

Точно месец след като напусна Нова телевизия разследващата журналистка има подписан нов трудов договор, научи TrafficNews. Той обаче не е с медия, а с компанията "Йелоу Такси".

 Наскоро фирмата е пуснала заявка за набиране на нови шофьори. Бенатова е подала нужните документи и понеже е отговаряла на всички изисквания е одобрена. Тя вече прави курсове зад волана на "KIA Seed" и според колегите й се справя добре, разказа човек от "Йелоу".

По ирония на съдбата Миролюба често е ползвала такситата на същата фирма, защото тя има договор да обслужва Нова телевизия, където Бенатова дълго време беше със статут и заплата на звезда.

TrafficNews опита да се свърже с Бенатова, но след отказан разговор и размяна на SMS-и, тя така и не отговори на въпросите ни. 

Основната версия за новото й превъплащение е поредно разследване, неясно засега за кого. 

Малко вероятно е Бенатова наистина да е решила да смени временно попрището, водена от желание да събере интересни истории и преживявания. Все пак парите, които може да заработи един таксиджия, са твърде далеч от предишните й доходи.

Миролюба Бенатова се раздели с Нова телевизия преди месец и все още няма информация да е започнала работа в друга национална медия. 

Вероятно почитателите й скоро ще разберат и какво се крие зад новата й роля на шофьор на такси. Впрочем, любима роля и на Робърт де Ниро.