Като изкаран от света на Луис Карол – така изглежда чисто нов жилищен блок в центъра на Пловдив.

Странната постройка има широчина не повече от една малка стаичка. Дължината за сметка на това никак не се е повлияла от минималистичните блокови форми.

Без експертиза в архитектурата, математиката или физиката всеки може да прецени, че за да съществува подобно сюреалистично здание, то по неговата дължина трябва да се разполага само един апартамент. Всичко останало е просто невъзможна хипотеза.

Дали блокът е конструктивно устойчив вече е тема за лица с професионална подготовка. Това обаче не представлява пречка пред минувачите да заглеждат сградата с нескрит интерес и подозрение – сякаш Алиса ще изскочи всеки момент от някой балкон.

Блокът на ул. „Кричим“ не е единственото урбанистично съоръжение, което сякаш няма място в Пловдив. Ако минете по главния булевард под тепетата „Цар Борис III Обединител“, няма как да не ви направи впечатление една сградата, „одрала кожата“ на планинска вила. Покривът ѝ наподобява някогашните бунгала и сякаш очаквате отгоре да са изпопадали шишарки… но освен някой кацнал гълъб, друго едва ли да видите.

TrafficNews отваря рубрики за странни сгради в Пловдив. Екипът ни отправя покана към всички граждани да изпращат техните предложения за странни архитектурни хрумки и за всякакви строителни чудатости, които видят по улиците на столицата на културата.