40 дни след смъртта на съпруга си Иван Ласкин Александра Сърчаджиева даде емоционално интервю за Мон Дьо в "Събуди се".

"Още съм в ступор, а изминаха 40 дни. Изпитвам много емоции в себе си - искам да хвърлям, да викам, да крещя, да изпотроша всичко - да ударя дъното чисто емоционално, всичко, което е в мен да излезе, за да мога да си поема въздух, но не мога. Не знам дали съм стегната, защото имам дете. От сега нататък то ще разчита единствено и само на мен", сподели Алекс.

"Никога не съм си представяла живота по този начин. Моята представа за нещо - най-лошо между мен и Иван, е било ние просто да се разделим. Не съм мислела, че ще загубя най-любимия си човек... което ми се случва за втори път. Не съм очаквала, че трябва да отговарям на въпросите на едно дете: "Защо Господ прибира добрите хора, а лошите остават тук?", "Сега кой ще ни пази?", "Сега, ако и ти умреш, кой ще остане с мен?". Уморих се да съм силна, искам да съм слаба!", каза Сърчаджиева.

"Много искам да благодаря, че хората ми помогнаха и продължават да ми помагат по всякакъв начин, дори и финансово. Много хора се мъчат да ме измъкнат от ситуацията, в която се намирам. Аз ударих дъното по всякакъв начин - психически, физически, емоционално, финансово, всякак. Животът ми днес е тъга, той е спрял, не го живея. Питам се какво съм била в предишен живот - изрод ли съм била, че сега да трябва да минавам през цялата тая болка. Майната му на моята болка, нещо трябва да изкупя, а детето ми? То заслужава ли го?", с тъга каза актрисата.

"Времето не лекува. Човек просто се научава да живее с тази болка. Колкото повече време минава, толкова повече започва да ти липсва този човек. Не мога да ти опиша болката - душата ти се разкъсва, крещиш, не знаеш накъде и всичко е страшно около теб", сподели Алекс.

"София приема много трудно всичко това. Те имат много силна връзка. Не знаех как да подходя в началото. Обадих се на психолог, за да питам дали да й кажа, кога и как. Посъветваха ме да го направя веднага. Когато й го съобщих, тя се обърна срещу мен и ми каза, че съм най-гадната майка на света. След което ми каза, че трябвало да й го кажа, като стане на 10 години. Явно в нейното съзнание 10 години е уау!, вече ще бъде голяма. Беше ми сърдита, защо не е била на погребението, после ме помоли да я заведа на гробища. Това беше най-ужасната гледка, която съм виждала в живота си - малко дете, с букет цветя на пресен гроб. Тогава тя ме пита "Той тук ли е", отвърнах й "да" и тя ми каза: "Можеш ли да го изровиш, за да го прегърна... Първо не искаше да е с мен, но после се вкопчи в мен", сподели Сърчаджиева.

"Имам нужда от време, за да се спася. На цялата ми трагедия трябваше да обяснявам какво е жълта преса и какви глупости пишат. Замълчете малко! Смирете се бе, хора! Дайте шанс на човек да поеме глътка въздух и леко да издрапа", призова с болка Александра. И сподели, че все още не може да говори за това защо се е случила трагедията. "По-късно, нека да мине време", помоли актрисата.

Алекс благодари няколко пъти на лекарите от Втора градска и ВМА за това, което са направили за любимия ѝ мъж.