Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев се намира в Белград. Това съобщи по ТV7 адвокатът на банкера Константин Симеонов, който е специалист по наказателно право.Моето пълномощно е подписано в Белград, където се намира Василев, съобщи Симеонов пред ТВ7. Според него в София това нещо много добре се знае. "Василев работи и не се укрива. Има много въпроси, по които трябва да работи - преди всичко за оздравяването на банката. Цветан Василев знае кой иска да съсипе Корпоративна търговска банка", каза още юристът.

Адвокатът добави, че не влиза в задълженията на главния прокурор Сотир Цацаров да се занимава с оздравяване на КТБ.

"Това не е негова работа - питайте него защо го прави. Ние с главния прокурор сме юристи, но по отношение на банката това е работа на икономисти и финансите", уточни още Симеонов.

Той добави, че сегашното положение на Цветан Василев е неудобно за оздравяването на банката. Ситуацията е много сложна, но желанието на банкера да се прибере в България е налице. Според Симеонов фалитът на тази банка е с непредвидими последствия за страната.

Адвокат Симеонов заяви, че ще поиска промяна на мярката за неотклонение на банкера, за да може Василев да се върне в България. Това трябва да стане и за да не се пречи на самото дело. "Всички, които бяха обвиняеми по случая, са вече навън под домашен арест с парична гаранция. По тази причина искаме промяна на мярката за неотклонение", подчерта защитникът на Василев.

Адвокат Симеонов е оптимист за изхода на делото. "Целта ми не са парите, които ще получа от това дело. От самото начало смятам, че по отношение на КТБ се постъпи изключително неправилно. На първо място стои каузата", добави още той.

Източник: БЛИЦ