Един анекдот разказва, че да се спори „за” и „против” силикона е все едно да се води дебат „за” и „против” скъпите спортни коли. Тези, които искат и могат – ще имат, а останалите ще цъкат с език и ще дрънкат.  Не на шега, макар че всяка тема може да се види  и от тази гледна точка, а с цел да сме максимално полезни на бъдещите зрелостници, проучихме мненията „за” и „против” на светилата по темата.  

Всяка година има запитвания, особено в месеците преди баловете, единодушни са естетичните хирурзи в Пловдив. Те признават обаче, че в последните години интересът спада главоломно в тази възрастова група. Още повече, че операцията е забранена за лица под 18 години.   

Бъдещите абитуриентки, които си слагат силикон, вече не са много. Това  сочи практиката в Пловдив. Навършване на 18-годишна възраст е долната граница, след която могат да бъдат извършвани различни реконструктивни и естетични процедури. Това са операции, които се правят по желание, но услугата не е като във фризьорски салон, става дума за сериозна медицинаска интервенция.  Трябва да се направи диагностика на жената, да й се обясни в какво ще се състои операцията, какви рискове се поемат и едва след това да се пристъпи към нея. Според един от водещите естетични хирурзи под тепетата поставянето на силиконови импланти за уголемяване на бюста се препоръчва не само в случаите, когато се касае за каприз, а и при различие в двете гърди, малформация на гръдния кош, или асиметрия.

Счита се, че след 18-19 години жената вече е завършила своето развитие. За да се възстанови напълно един организъм след евентуална хирургична интервенция, е необходим период от 3 до 5 седмици. Това означава, че минимум месец и половина преди бала е необходимото време  за възстановяване на абитуриентките с поставни вече импланти.

Иначе казано, ако имате необходимите навършени години и сумата за операцията, то вече нямате време за възстановяване преди бала.

Хирурзите, коитио работят в областта на естетиката, в съвременното общество, са на мнение, че ако съществува явен проблем с големината на гърдите, би било твърде егоистично да принуждават младите момичета да живеят с комплекси и ограничения още 10 години само защото робуваме на отживели предразсъдъци. Има се предвид, че в днешно време жените масово раждат и се омъжват след 28-30 години.

Освен уголемяване на бюст, другите често желани процедури и интервенции за зрелостничките са уголемяване и оформяне на устни с хиалуронова киселина или силиконови импланти, липосукция и пластика на нос.

Не е вярно, че само момичетата на тази възраст искат корекции. Младежите най-често желаят поправка на носа или корекция на ушите.

Припомняме, че при силикона, както и в хумора, всичко е въпрос са уцелване.

Още новини четете ТУК

TNS.bg