Ученици от 12 Ж клас на Езикова гимназия "Пловдив" успяха да разплачат от радост своята класна ръководителка. Бъдещите абитуриенти поднесоха по невероятно емоционален начин поканата за бала на своята учителка Мария Беслимова.

След дълго умуване, те решили да купят билети за театър, като избрали постановката "Боряна" от Йордан Йовков. 

На финала на спектакъла на сцената на Драматичен театър Пловдив била повикана г-ца Мария Беслимова, която не подозирала абсолютно нищо и нямала идея какво точно й се случва. 

В момента, в който тя излезнала под светлините на прожекторите, подкрепена от бурни аплодисменти, нейните ученици задружно и с пълен глас я попитали "Ще дойдете ли с нас на бала?, след което затрупали с прегръдки своята любима класна ръководителка.

Отговорът на греещата от радост учителка разбира се бил "Да", след което тя им споделила, че въобще не е очаквала подобно нещо, но определено ще помни жеста цял живот, защото всичко друго бледнеело пред това.

„Боряна” е вълнуваща притча как младостта и любовта побеждават света на парите. Духът на надеждата, че всичко хубаво идва от чистата сила на младите хора, владее спектакъла от първата до последната секунда. Постановката на един от най-обичаните български актьори Красимир Ранков по един класически начин представя оригиналния текст на Йордан Йовков, кара неизкушения зрител да се заслушва очарован в неподражаемата му мелодика.