Читатели на TrafficNews.bg ни изпратиха няколко снимки от столични паркове и улици. Едва ли е нужно да коментираме състоянието на съоръженията, снимките са достатъчно красноречиви, но предвид, че те би трябвало да ни служат за безпрепятствено придвижване по софийските улици, някак съвсем закономерно идва въпросът: А безопасни ли са?

Всекидневно покрай улични лампи, в подобно състояние, минават десетки, а може би стотици родители с деца, някои от тях разхождат и домашни любимци. Достатъчно е една протегната ръчичка да докосне въпросните кабели, за да имаме поредния случай, който да попълни черната хроника и всички дружно да се завайкаме.

Тогава ще започне и прехвърляне на отговорността. Някои ще обвиняват родителите, други – държавата. Но тогава вече ще е твърде късно.

Да припомним, че подобно нехайство костваше човешки живот и то на пл. "Славейков" през 2005 г., когато токов удар уби млад мъж на фонтана, който скоро отново ще заработи, 14 години по-късно. Говорим за централната градска част на европейска столица!