Мъж от Индонезия може да се окаже най-дълго живелият на Земята човек. Той твърди, че е на внушителните 145 години. Според документите му за самоличност Мбах Готхо от Сраген, живеещ в централната част на най-гъсто населения индонезийски остров Ява, е роден на 31 декември 1870 г.

Местните власти съобщават, че най-накрая са в състояние да потвърдят забележителната дата като истинска. Ако независима проверка докаже за верни констатациите, то индонезиецът ще влезе в историята като най-дълго живял човек на планетата, пише британският вестник The Telegraph, цитиран от Фокус. Въпреки невероятното си дълголетие обаче, Готхо признава, че има малко желание да остане на този свят. "Това, което искам, е да умра. Моите внуци са вече независими", споделя индонезиецът.

Мбах Готхо е надживял всичките си 10 братя и сестри, четири съпруги и дори децата си. Най-близките му живи роднини са внуци, правнуци и пра-правнуци. Един от тях споделя, че забележителният дълголетник е бил готов да се сбогува с живота още докато е бил на 122-годишна възраст, като дори си е купил място за погребение.

"Надгробната плоча там е поставена през 1992 г. Това беше преди 24 г.", отбелязва един от внуците му. Членове на семейството разказват, че Готхо прекарва по-голямата част от времето си в слушане на радио, тъй като зрението му е прекалено слабо, за да гледа телевизия. Здравето му е станало още по-крехко, затова през последните три месеца индонезиецът е хранен само с лъжица.

Когато го попитали каква е тайната за дълголетие, Готхо е отговорил, че "рецептата е само търпение". Преди твърденията за възрастта му да не бъдат потвърдени, мъжът няма да бъде вписан в Книгата за рекордите на Гинес.

Предишният рекордьор - жена от Франция - почина през 1997 г. на възраст от 122 години.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg