Моите 11 кратки правила за една по-здрава и щастлива 2024

  1. Бъди добър човек. С душа, сърце, принципи и трудолюбие. Бъди любов. Бъди приятел, бъди опора за децата, семейството и любимите хора.
  2. Ставай рано, има особена магия в това, да грабнеш утрото.
  3. Намери нещо смислено, което обичаш, нещо, което помага на хората и променя човешки съдби, отдай му се и никога не се отказвай! Знай, че всеки ден ти имаш силата да промениш към добро света, мислите и поведението поне на едно дете. Бъди част от подобен процес. Той е нещо прелестно.
  4. Фокусирай се върху процеса и усилията, не толкова върху крайния резултат. Бъди стриктен и взискателен, особено към себе си, най-вече със себе си. Но толерантен към другите и околния свят.
  5. Не се плаши от стрданието. Позволи му да те докосне. Болката може да бъде прекрасен учител. Гледай на нея, като на дар, като на част от палитрата дарове, които съдбата поднася. И не, това не е мазохизъм. Това е опит за здрава себеактуализация. Но ... не пускай котва в океана от тъга. Изтъгувай си тъгата прилично ... и ... давай напред, плувай, движи се, ставай, лети, преодолявай, но само не стой на едно място. Бъди смел и издържлив! Движи напред! Напред, не назад!
  6. Чети всеки ден. Истинска, качествена литература. Лично аз чета наука всеки ден. И за подготовката на всяко мое предаване, през всичките тези 24 години, преглеждам между 10 и 30 научно обосновани източника. За мен това е закон. Обичам науката. Но имам, развивам и критично мислене.

Разказвала съм ... и писала за удивителни неща, които науката, единствено ... трудно би обяснила. Моята книга “Хвърчили към рая” е пълна с подобни истории. Вярвам, че в света, освен наука, има и магичност. Любовта е магичност.

  1. Ти контролираш поведението си. И изборите, които правиш. Знай това. Учи се на самоанализ и самоконтрол. Поставяй си добри граници и остани фокусиран върху това, което зависи от теб и върху това, което ти можеш да направиш. Преоткривай себе си всеки ден и намирай нова вяра. Бъди дисциплиниран, ако ... наистина искаш Свобода. И не, това не е парадокс. Помисли и ще го усетиш.

Здравето ни … е безкрайно производно на чувството за мярка и самоконтрол. Обгрижвай това.

  1. Търси предизвикателства, учи нови неща, тествай себе си, опитай дори да тестваш максимума си и виж какво и колко можеш. Като способности. Обожавам това!
  2. Остани си ученик, смирен и гладен за знания, пълен със страст да покорява нови, непознати и смислени светове. Винаги бъди ученик! Благодарен, смирен, но и жаден. Не белязвай себе си с мързел, деградация и упадък.
  3. Душата ни жадува хармония.

А животът е нехармоничен. Това несъответствие може да разболява ... или може да бъде стимул за движение, за развитие и нови хоризонти. Избери новите хоризонти, новата жизненост и енергия. Съзирай цветя, теменужки, снежинки, гладиоли, лотоси, птици ... а не плевели, вредители, къртици и отровните гъби.

Внимавай какво правиш със себе си и с фокуса на своето внимание!

  1. И като лекар, специалист невролог, хора любими, моля, позволете да кажа за финал един прелестен факт.

Всеки от нас има в себе си оригинална, вълшебна магическа пръчка.

Тази магьосническа и фантастична пръчица е ... нашият ум!

Използвай го!

Няма лимит за мечтите, няма!