• Пловдив има хроничен проблем с намаляващите зелени площи. Презастрояването, особено в районите-спални, като „Западен“, “Южен” и “Тракия” “изяде” голяма част площите, предвидени за паркове и градинки. Каква е ситуацията в района, където участвате в надпреварата за районен кмет?

Наистина, близостта на Индустриалната зона, оформила се около магистрала „Тракия“, направи нашия район много атрактивен за живеене. Много млади семейства от Южна България закупиха жилища и трайно се установиха да живеят и отглеждат децата си в района. Обособяват се нови квартали „Смирненски III“ и „Смирненски IV“ около Братската могила. Бъдещият квартал „Смирненски – V“ ще бъде на запад - към кв. „Прослав“. Т.е. и там има сериозен риск зелените площи да са недостатъчни за нарастващото население.

  • Наистина ли “Западен” все още е най-зеленият район на нашия град, ще успеете ли да запазите това? Как ще се справите със строителния бум, който кипи в пространството между ЖК „Корона“ и  кв. „Прослав“, както и южно от Гребния канал? На практика, не останаха много свободни площи за застрояване.

Приливът на население и регулирането на новите квартали доведоха много строителни предприемачи. Балансът  да запазим зелените площи от една страна, и от друга – да не спираме строителството и да не спъваме инвеститорите е много крехък, но е постижим! Смятам да засилим контрола при издаването на разрешенията за строеж, които са в прерогативите на районната управа. Преди години, в дирекция „Обществени поръчки“, заедно с колегите от р-н „Западен“, започнахме процедура по Закона за обществени поръчки (ЗОП) за нов парк в района, свързан със залесяването на 650 декара близо до Гребната база, ще проверя докъде и стигнало процедирането на проекта и ще ускорим работата по него.

  • Да поговорим за междублоковите пространства в района. Доста от тях се в неугледен вид. Те влизат ли в приоритетите ви?

Както споменахте преди малко, район „Западен“ е най-зеленият район на нашия град. Ще положим максимални усилия, за да запазим тази тенденция и да не правим дори и крачка назад. Това включва освен активна работа на място, също и екипна работа с колегите от ОП „Градини и паркове“ в Община Пловдив. Заедно ще облагородим и ще поддържаме зелената система в района.

  • Как ще работите с гражданите на района? Предвиждате ли приемни дни, в които да се срещате с тях и да получавате пряка и обективна информация за проблемите по места?

Да! С екипа ми ще се срещаме ежедневно с жителите на района. Освен районният кмет, срещи с гражданите ще имат и зам.-кметовете на „Западен“, това ще бъде лично мое изискване към тях. Визията ми за  администрацията е тя да бъде отворена към гражданите. Такива са съвременните изисквания в административната дейност: ежедневен контакт с местната общност, бързина, коректност, добро отношение и ангажираност в ежедневната работа.

Тодор Тодоров е кандидат за кмет на район „Западен“ от коалиция “Съединени за Пловдив”.

Роден на 24 април 1978 г. в  гр. Пловдив, семеен, с две деца. Завършил е право в ПУ „Паисий Хилендарски“. Има 15 години стаж като юрист в общинската администрация, със сериозен опит в изборното законодателство. Шест пъти е бил член на РИК Пловдив, два пъти председател на РИК - Пловдив. В момента е директор на дирекция „Обществени поръчки“ в община Пловдив.

За всички кандидати на коалицията можете да гласувате в номер 68 в бюлетините.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.