„Считам, че Пловдив има крещяща нужда от по-добро управление. Той има необходимост някой да го извади от блатото. Гарантирам промяна, подкрепете ни и ще видите разликата“. Това заяви кандидат-кметът за града под тепетата на коалиция ПП-ДБ Ивайло Старибратов. Бившият директор на Математическата бе придружен от членове на местните структури на „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“, с които официално се регистрираха в ОИК за участие в изборите през 29 октомври.

 „Днес регистрирахме пълна листа от 51 души, които са професионалисти. Готови да помагат да измъкнем Пловдив от блатото и да го издигнем на едно по-високо ниво, където заслужава да бъде. Тези хора вече са запретнали ръкави с готовност да се развихрят в името на града“, допълни го Веселина Александрова, която досега бе част от общинските съветници от групата на „Демократична България“ в местния парламент.

Те представиха и кандидатите си за кметове на шестте района в Пловдив:

Кандидат за кмет на район Централен: Чило Попов

Кандидат за кмет на район Източен: Борислав Матеев

Кандидат за кмет на района Западен: Тони Стойчева

Кандидат за кмет на район Северен: Венцислава Любенова

Кандидат за кмет на район Южен: Красимир Александров

Кандидат за кмет на район Тракия: Николай Гюров

Коалицията изрази очаквания след вота на 29 октомври да се образува изключително пъстър състав на Общински съвет в Пловдив. „Вероятно ще има множество партии и независими кандидати. Ние обаче се надяваме да имаме една силна група на ПП-ДБ, да имаме мнозинство“, заяви Александрова и допълни „Показахме какво можем с четирима, представете си какво можем с 26“.

Проф. Старибратов изрази увереност в това, че ще спечели симпатиите на пловдивчани – „Роден съм на 29 октомври, вярвам, че това ще бъде силна дата за мен и за Пловдив“.