Дафинка Иванова е на 42 години и е родена и израснала в Пловдив. Майка е на две деца и по професия е дизайнер. Когато е на 23 години започва да се развива в тази сфера, първо с внос на мебели, а след време и с управление на проекти и дизайн.

„Обичам да съм майка и обичам работата си. И двете ми роли ми помагат да израствам. Имам шанса да се срещам с интересни и креативни  хора с визия, като архитекти, дизайнери, търговци и собственици на различни бизнеси, а от общуването с тях придобивам много знания”, споделя тя.

- От кога си част от „Браво, Пловдив“ и защо реши да се присъединиш към сдружението?

- В „Браво, Пловдив“ съм почти от самото начало. Мотивацията ми беше предизвикателството да променя нещата, които не харесвам в града ни. Аз имам гражданска позиция по много теми и не се страхувам да я изразя. Харесва ми да работя и да променим нещата, които не харесвам в нашия град. Екипът, който успяхме да направим, е пъстър по възраст, професии и статус. Сработихме се добре и резултатите го показват. Много е удовлетворяващо да виждаш как малки и големи се радват на промени, които сме направили и ги ползват радостни, а до вчера, разочаровани, са подминавали точно тези места.

- С какво би била полезна като общински съветник на Пловдив?

- „Браво, Пловдив“ заяви своята програма. „Чист, удобен и зелен Пловдив!“ Време е градът ни да има адекватно градско планиране и воля за изпълнението му. Смятам, че различни гледни точки на хора от различни сфери на обществото биха били полезни за намирането на най-добрия начин за изпълняването на целите ни. Като общински съветник ще работя активно за изпълнение на тази цели. Някои от тях са изпълними в по-близко бъдеще, а други изискват планиране, финансиране и технологично време за изпълнение.

Децентрализацията е добър вариант. Кметовете, които сме издигнали по райони, имат грижата да направят най-доброто за хората, които живеят в тях. Те вече са на терен и водят ежедневни разговори. Всеки район има нужда от различни подобрения, върху които да се работи. На този етап всички страдаме от транспортния хаос, лошата улична и тротоарна мрежа, презастрояването, липсата на достатъчно зелени площи, липсата на места в детски ясли и градини, недостатъчно и неподдържани спортни и детски площадки, липсата на осветление и адекватно сметосъбиране и мръсотията. Всичко това изисква познаване на общинските наредби и воля да се променят текстовете, за да е възможно да бъдат пуснати поръчки в полза на гражданите. Нашият кандидат за кмет - Савина Петкова е човек, който познава тези наредби. 

От изброените неща, ние като граждани, можем да се постараем единствено да овладеем мръсотията, причинена от битовите ни отпадъци. Всичко останало е грижа на Общината. 

Недопустимо е да ходим по 60-годишна улична и тротоарна мрежа, изкъртена от корените на дърветата и разкопавана многократно за различни комуникации. Недопустимо е децата ни да нямат детски площадки и зелени площи близо до дома си, където да се забавляват и да развиват своите двигателни и социални умения, а какво да кажем за това, че уязвимите хора в напреднала възраст, за които зоните около дома им са единствените, които могат да ползват, да са унищожени и невъзстановени.

Недопустимо е в младите подрайони на Пловдив да няма изградена канализация и път.

- Ако не станеш общински съветник, ще продължиш ли с доброволческите акции? Какви каузи би подкрепила?

- Да, ще продължа. Ще участвам във всички акции. Имаме идеи за чист, удобен и цветен Пловдив и ще ги развием! В много общини има инициативи, ангажиращи самите жители и възнамерявам да разработя такива. Всички ние заслужаваме да живеем в чист град с удобна инфраструктура.

Дафинка Иванова е с преференция № 113 в листата на „Браво, Пловдив” с №36 в интегралната бюлетина с регистрацията на „Българска прогресивна линия".

Купуването и продаването на гласове е престъпление.