Първи данни от паралелно преброяване на "Алфа Рисърч" и "Галъп" показват изненада - Народно събрание с 6 партии. Според данните ВМРО не минават 4%-ната бариера.

Информация на "Алфа Рисърч" при 60% паралелно преброяване по социологическата извадка показва убедителна победа на ГЕРБ с 25,1%. На второ място се нарежда вече далеч по-сигурно Слави Трифонов и "Има такъв народ" с 16,7%, гонен със съвсем малка разлика от Корнелия Нинова и БСП с 16,5%. 

Следват ДПС с 11,6% и Демократична България с 9,8%. Последни остават "Изправи се! Мутри вън" с 4,5%. Така се оказва, че според две социологически агенции ВМРО на Каракачанов остава аут от Народното събрание.

При 75% от паралелното преброяване на "Галъп" - ГЕРБ-СДС взима 25.7%, "Има такъв народ" - 16.2%, БСП - 15.1%. Останалите партии, които влизат в парламента според данните от "Галъп" са: ДПС - 11.9%; "Демократична България" - 9.1%; "Изправи се! Мутри вън!" - 4.5%.

За първи път ГЕРБ губи лидерското място в София, това показват данни от социологическата агенция "Алфа Рисърч". 

Според предварителните данни от екзитпола победител в изборите е Демократична България с 28%. На второ място е ГЕРБ с 23%, а трета сила е "Има такъв народ" с 15%. Това вероятно ще принуди Бойко Борисов да влезе в листата през Пловдив, ако разбира се няма възможност за сформиране на кабинет с ГЕРБ, който Борисов да оглави. 

В останалите областните градове в страната общата справка показва, че ГЕРБ водят с 25%, следвани от формацията на Слави Трифонов със 19% и БСП със 17%. 

Партията на Бойко Борисов събира най-голяма част от вота и в селата и малките градове с 32%, БСП взима 22%, а "Има такъв народ" - 14%.