Снегът в града под тепетата се изпари на нула време, докато в Кърджалийско и Смолянско продължават акциите по евакуиране на бедстващи. Пловдивчани бяха настроени за дългоочакваната истинска зима, но уви. Целият град бе побелял и бе заприличал на истинска зимна приказка, разказват пловдивчани с умиление, тъй като това продължи прекалено кратко.

Какво казаха пловдивчани за бързото топене на снега, четете следвашите редове.

„Бяхме се настроили за големи студове. Изкарахме най-дебелите си дрехи и най-топлите обувки, тъй като до момента с температури от 5 до 20 градуса, нямахме нужда от тях”, коментира младата пловдивчанка Калина Генчева пред репортер на TrafficNews.bg.

„Искаше ни се поне още малко да се задържи, защото българинът е свикнал на тежки и студени зими, където термометърът показва поне минус 7-8 градуса през по-големия период на зимата, а в последните години ние определено нямаме зима. Температурите от година на година се вдигат все повече. Снегът пада за няколко дни и не може да се задържи, а после няма и помен от него, точно както е в момента”, каза Трифон Минчев.

„Аз съм изключително щастлива от факта, че и тази зима е топла. Радвам се, че снегът не се задържа. През последните дни ми костваше да ставам по-рано от обикновено, за да чистя пред входа на блока, също и колата си от, поради обилния снеговалеж. Предпочитам високите температури и сияещото слънце, така и сметките ни за ток са значително по-ниски”, каза Рада Тодорова.

Прогнозата за времето ЧЕТЕТЕ ТУК! 

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg