Здравко Димитров започна да гради солиден екип за предстоящите кметски избори. Не днешната пресконференция, на която бяха обявени мотивите на Зико за влизането му в кметската надпревара, присъстваха популярни имена от политиката и администрацията в Пловдив.

Действащият общински съветник Здравко Ангелов от ГЕРБ е един от тях. Зико заяви, че той ще е един от хората, които ще съставят програмата му за управление не града. На последната сесия на местния парламент Ангелов бе един от съветниците, които скочиха срещу анекса за 30-милионния заем, тъй като смята, че процедурата е непрозрачна и с гласуването й една фирма става монополист на 15 % от пътната мрежа на Пловдив.

Сред присъстващите бяха ексдепутатите от ГЕРБ – Пловдив Зоя Георгиева и Величка Шопова. Бившият директор на Летище „Пловдив” Дойчин Ангелов и този на Онкодиспансера д-р Калин Калинов.

Пластичният хирург д-р Ангел Енчев също е част от инициативния комитет. Бившият кмет на „Южен” в мандата на Славчо Атанасов Александър Колев е друг, който подкрепя Здравко Димитров за кмет на Пловдив.

TrafficNews.bg научи, че две парламентарно представени партии могат да подкрепят Зико на идващите избори. Самият той заяви, че няма да търси подкрепа от централите, но е отворен за разговори, ако някой иска да го подкрепи. АБВ и Реформаторския блок са двете спрягани партии, които биха могли да дадат подкрепата си към Димитров.

Още по темата ТУК

TrafficNews.bg